CV maken voor een uitzendbureau of vacaturewebsite

CV maken voor een uitzendbureau of vacaturewebsite

Voorheen werden open sollicitatiebrieven geschreven en verstuurd naar bedrijven waar je graag zou willen werken en ging je uitzendbureaus bij jou in de buurt langs op jacht naar een baan. Nu is het internet de place to be om je droombaan te vinden. Veel uitzendbureaus en vacaturesites bieden hun diensten aan om kandidaten online te koppelen aan de juiste vacatures. Hoe werkt deze manier van zoeken en hoe maak je een goed cv voor verschillende uitzendbureaus en vacaturesites?

Hoe vind je online een nieuwe baan?

Een succesvolle manier om snel van baan te wisselen, is het gebruiken van diensten van (online) uitzendbureaus en vacaturesites of jobboards.

Via een uitzendbureau

Een uitzendbureau bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven die personeel nodig hebben. Je schrijft je in bij een uitzendbureau waarna er actief een match gemaakt wordt tussen jouw profiel en vacatures van bedrijven.

Via een vacaturesite

Het grote verschil tussen een vacaturesite en een (online) uitzendbureau is dat een vacaturesite niet actief kandidaten en vacatures matcht. Wat een vacaturesite in feite doet, is het verzamelen van profielen van werkzoekenden en vacatures van bedrijven om zo een grote database te creëren. Kandidaten kunnen zoeken naar geschikte banen en rechtstreeks solliciteren en bedrijven kunnen vacatures plaatsen en kandidaten zoeken.

Handige tips bij een cv maken voor vacaturesites en uitzendbureaus

Wil je de kans vergroten dat recruiters en werkgevers jou kunnen vinden? Dan is het zaak om je cv op zoveel mogelijk plekken te verspreiden. Er zijn namelijk recruiters en werkgevers die eerst zelf op zoek gaan naar passende kandidaten voordat ze een vacature online plaatsen. Om je op weg te helpen lees je hieronder een aantal tips voor het aanmaken van een profiel en het publiceren van een cv op de belangrijkste vacaturesites en uitzendbureaus in België.

VDAB cv maken

De VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, bemiddelt en begeleidt werkzoekenden naar werk. Om je in te schrijven en een cv op de website van VDAB te plaatsen heb je ten eerste je rijksregisternummer nodig die je vindt op de achterkant van je identiteitskaart. Daarna vul je je persoonlijke gegevens aan. In verschillende stappen voer je informatie in over je werksituatie, je meest relevante studie, je talenkennis, je gewenste job en je competenties. Nadat je alles hebt ingevuld kun je ervoor kiezen om je online cv bij VDAB te laten publiceren in de databank en kunnen werkgevers je rechtstreeks contacteren. Het is niet mogelijk om een eigen cv te uploaden op de website van VDAB.

Indeed cv maken

Op Indeed zoek je gratis naar vacatures in zowel België als ver daarbuiten. Wil je een profiel aanmaken of een cv plaatsen dan betaal je hier niet voor. Een cv maken voor Indeed doe je door een eigen cv te uploaden of een nieuw cv online aan te maken op de website. Het nadeel hiervan is dat jouw online cv alleen informatie over je opleiding, werkervaring en vaardigheden bevat. Wel is het mogelijk om na het aanmaken zelf nieuwe onderdelen toe te voegen. Wil je opvallen met je cv op Indeed? Kies er dan voor om een bestaand cv te uploaden met een eigen indeling en eigen lay-out.

Jobat cv maken

Jobat is een online job board waar bedrijven vacatures kunnen plaatsen en werkzoekenden een profiel kunnen aanmaken in hun zoektocht naar een job. Je cv kun je in drie simpele stappen uploaden op Jobat. Je krijgt de keuze uit twee opties: een bestaand Word- of PDF-document van je cv inladen of zelf alles invullen op de website. Voordat je begint aan het maken van je online cv op Jobat maak je eerst een account aan. In het cv komen de volgende onderdelen terug:

  • Je persoonsgegevens en pasfoto
  • Werkervaring
  • Opleidingen
  • Competenties
  • Samenvatting
  • Talenkennis
  • Referenties

Nadat je je Jobat cv hebt opgesteld kun je kiezen om je cv toegankelijk te maken voor werkgevers. Dit kan zowel met publicatie van je contactinformatie of zonder. Bij de laatste stap geef je aan wat voor soort job je ambieert en kan je zoektocht naar werk beginnen. Wil je graag een bijlage toevoegen zoals een portfolio of een Engelstalig cv dan is dit ook mogelijk. Hoewel het cv op Jobat vrij uitgebreid is, kun je geen extra onderdelen toevoegen zoals eigenschappen, cursussen, stages, hobby’s en interesses, en nevenactiviteiten. Wil je juist wel deze informatie op je cv zetten, maak dan snel en eenvoudig een cv via de cv generator van CVwizard.be.

Accent Jobs cv maken

Bij uitzendbureau Accent Jobs vind je vacatures in heel België en zoeken ze voor hun klanten de best passende kandidaat. Door je te registreren bij Accent Jobs kun je met één klik solliciteren op een geschikte vacature. Je begint met het invullen van je persoonlijke gegevens zoals je naam, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Om je profiel te completeren maak je een cv aan op Accent Jobs. De enige manier om dit te doen is door je eigen cv te uploaden. De toegelaten bestandstypes zijn .doc, .docx, .pdf, .jpg en jpeg. Je bestand mag niet groter zijn dan 5MB en de bestandsnaam mag geen vreemde tekens of spaties bevatten. Heb je een online portfolio of beschik je over een video cv? Dan kun je een link opnemen in je Accent-profiel die verwijst naar je online cv. Als je alles hebt ingevuld en geüpload ben je klaar om te solliciteren.

Zoveel mogelijk een eigen cv uploaden

In je zoektocht naar werk gaat het erom dat je opvalt tussen andere kandidaten. Met een eigen cv toon je meer persoonlijkheid en kun je meer informatie delen met recruiters en werkgevers. Probeer daar waar mogelijk je eigen cv te uploaden in plaats van handmatig een curriculum vitae toevoegen op een vacaturesite of uitzendbureau.

Beschik je nog niet over een professioneel cv? Met de handige cv generator van CVwizard.be maak je in een handomdraai meerdere cv’s online. Zo val je niet alleen op maar maak je het jezelf ook een stuk makkelijker: nu hoef je alleen nog maar een profiel aan te maken en je cv te uploaden op vacaturesites of uitzendbureaus om de juiste vacature te vinden.

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.