CV voorbeeld architect

CV voorbeeld architect

Aan de slag op de arbeidsmarkt als architect? Het is even goed zoeken naar een passende vacature. Heb je de juiste job gevonden, dan kun je beginnen met het maken van je architecten cv. Er zijn een aantal belangrijke onderdelen die niet mogen ontbreken op een architecten cv. Welke onderdelen dat zijn, lees je hieronder.

Werk je in de sector architectuur en design en ben je opgeleid tot architect dan houd je je bezig met het ontwerpen en herontwerpen van gebouwen. Dit kunnen woningen zijn, maar ook kantoorgebouwen, fabrieken, scholen of bijvoorbeeld openbare ruimtes. Over het algemeen werkt een architect altijd in opdracht. Nadat je een opdracht toegewezen hebt gekregen ga je om de tafel met de opdrachtgever om inzicht te krijgen in zijn wensen. Daarna ga je aan de slag met schetsen. Deze schetsen bestaan niet alleen uit esthetische tekeningen, ook wordt er rekening gehouden met de functie van het te ontwerpen gebouw. Opdrachten worden vaak in samenwerking met anderen uitgevoerd zoals aannemers, uitvoerders, stedenbouwkundigen en beleidsmedewerkers. Ben je werkzaam als architect dan kan dit op freelancebasis zijn, maar je kunt ook bij een architectenbureau werken.

Personalia

Op je architecten cv begin je met het benoemen van je persoonlijke gegevens. Een werkgever wil weten hoe je heet, waar je woont, wanneer je geboren bent en hoe ze je kunnen bereiken. Naast je contactgegevens kun je je personalia aanvullen met een link naar je LinkedIn-profiel of bijvoorbeeld je website. Op deze manier kun je verwijzen naar gedetailleerde informatie online.

Personalia

Naam: Mattheo Pangrani

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: mattheopangrani@email.be

Geboortedatum: 8 april 1985

LinkedIn: www.linkedin.com/mattheopangrani

Portfolio: www.mattheopangrani.be

Persoonlijk profiel

Bij het schrijven van een goed cv wil je graag opvallen. Jouw sollicitatie moet met kop en schouders uitsteken boven alle andere inzendingen. Een kort maar krachtig persoonlijk profiel helpt je hierbij. In je persoonlijk profiel vertel je wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Laat je creativiteit zien en zorg dat dit onderdeel zo interessant mogelijk is zodat de lezer jouw cv in zijn geheel wil lezen.

Persoonlijk profiel

Architect worden is een droom die in vervulling is gegaan. Tussen gedetailleerde bouwplannen, ‘onmogelijke’ problemen waar altijd een oplossing voor is en de wensen van de opdrachtgever voel ik me helemaal thuis. Ik heb meer dan 12 jaar ervaring binnen de architectuur en zoek samen met mijn klanten naar de best en mooist mogelijke oplossing. In de toekomst wil ik me focussen op het begeleiden van aankomende architecten.

Opleidingen en cursussen

Architect kun je worden door bijvoorbeeld de opleiding Bouwkunde te volgen. Nadat je de eerste jaren hebt doorlopen, kies je een specialisatie om je verder te specialiseren in het door jouw gekozen onderdeel. Bij het schrijven van je architecten cv is het aan te raden om niet alleen je opleidingen te noteren maar ook eventuele specialisaties, trainingen en cursussen. Dergelijke informatie kan doorslaggevend zijn in de beslissing van de werkgever voor de meest passende kandidaat.

Opleidingen

September 2003 – juni 2007 Bouwkunde, Universiteit Antwerpen, Antwerpen

Cursussen

 • Autodesk
 • Stationsarchitectuur

Werkervaring

In je functie als architect voer je in veel gevallen ook verschillende taken uit van een projectmanager. Binnen jouw vakgebied word je gezien als de schakel tussen de opdrachtgever en de aannemer. Dit soort informatie is essentieel om op je architecten cv te plaatsen. Schrijf in de omschrijving van je werkervaring ook wat je verantwoordelijkheden zijn en welke taken je uitvoert. Houd in je achterhoofd dat de lengte van een cv doorgaans maximaal twee pagina’s is, dus houd je teksten kort.

Werkervaring

Juni 2015 – heden Projectarchitect, DesignPlus, Antwerpen

In de functie van projectarchitect ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en modelleren van structuurontwerpen, voorlopige en definitieve ontwerpen met de software BIM (Archicad). Ook begeleid ik de technische ontwerpkant. Mijn taken zijn:

 • Onderzoeken en analyseren van technische vraagstukken
 • Bouwkundige ontwerpen 3D-modelleren in Archicad
 • Overleg voeren met opdrachtgevers, gemeenten en het ontwerpteam

September 2007 – mei 2015 Junior bouwkundig tekenaar, Architectenbureau Lienaert, Antwerpen

Als junior bouwkundig tekenaar werkte ik mee in alle fasen van het bouwtraject. Daarnaast had ik ook de verantwoordelijkheid over eigen projecten. Verder had ik als taak:

 • Meedenken over technische oplossingen
 • Visualiseren van projecten met Revit Architecture
 • Overleg voeren met projectleiders

Portfolio

Het beschikken over een portfolio met gemaakte ontwerpen kan een mooie troef zijn voor op je curriculum vitae. Je kunt deze beschrijven in een aparte sectie: ‘Portfolio’. Op deze manier geef je de lezer van je cv een kijkje in de keuken en kun je direct laten zien wat jij in huis hebt.

Portfolio

Technisch ontwerp voor een wooncomplex: ‘Wooncomplex Chataigne’

Ontwerp voor een ontspanningsruimte van een overheidsgebouw: ‘Gemeente Antwerpen’

3D-weergave van een stationsgebouw: ‘Station ZuidOost’

Vaardigheden en eigenschappen

Creativiteit en denken in oplossingen zijn twee eigenschappen die bijna onmisbaar zijn voor een goede architect. Als architect ben je iemand die een kei is in het denken in oplossingen. Problemen bestaan bijna niet. Verder zul je nauwkeurig en secuur te werk moeten gaan zodat alles in jouw technisch ontwerp klopt. Meestal werk je met bepaalde softwarepakketten zoals Revit, BIM of SketchUp om ontwerpen te bouwen, visualiseren en om te zetten naar 3D. Door je vaardigheden en eigenschappen te benoemen geef je lezer een idee wie de persoon achter de sollicitatie is en of jij past binnen het team.

Vaardigheden

 • Autodesk Revit – zeer goed
 • Revit Architecture - zeer goed
 • SketchUp Pro – zeer goed

Eigenschappen

 • Probleemoplossend vermogen
 • Goed kunnen luisteren

Lay-out van je architecten cv

Met bovenstaande tips heb je veel aandacht besteed aan de inhoud van je cv. Nu is het tijd om ook een blik te werpen op de buitenkant. Een professionele look van je cv is een weerspiegeling van jezelf en hoe jij te werk gaat als architect. Zeker als je een creatieve touch toevoegt aan de lay-out van je document. Op Cvwizard.be kun je kiezen uit tal van moderne cv templates zodat jouw cv opvalt tussen die stapels andere sollicitaties.

Klaar voor de volgende stap in je carrière? Maak nu je eigen architecten cv!

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.