Maak je cv als secretaresse

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV secretaresse, directie assistent, managementassistent

CV voorbeeld secretaresse

Door technologische ontwikkelingen en automatisering verandert het beroep van secretaresse of directie assistent geleidelijk aan steeds meer. Handige tools, applicaties en software worden in het leven geroepen om repeterende taken steeds meer te vervangen. Blijf jij bij de tijd en kun jij omgaan met deze nieuwe werkwijze, dan zul je geen problemen ondervinden om een geschikte baan als secretaresse te vinden. Voor je begint met solliciteren, stel je eerst een goed en overzichtelijk secretaresse cv op. Hoe je dat doet, lees je hier!


Als secretaresse is het jouw taak om de directie of het managementteam te ontzorgen. Je hebt een ondersteunende rol en je faciliteert de werkzaamheden van de leidinggevende. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn essentieel want als secretaresse zul je je telkens moeten aanpassen aan een nieuwe baas. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:


 • Agendabeheer
 • Notuleren
 • Inplannen en organiseren van vergaderingen
 • Coördineren van vergaderruimtes
 • Telefoontjes en mails beantwoorden
 • Opstellen van rapportages Personalia

Structuur en overzicht zijn zeer belangrijk voor een secretaresse of directie assistent. Je begint je cv meteen goed met het noemen van je persoonlijke gegevens. Bovenaan plaats je je naam, adres en woonplaats. Zorg voor up-to-date contactgegevens zodat je toekomstige werkgever contact met je kan opnemen. Wat verder niet mag ontbreken op je secretaresse cv is je LinkedIn-profiel. Omdat je in je cv kort en bondig bent, kun je op LinkedIn dieper ingaan op bepaalde onderdelen en meer informatie verstrekken. Daarnaast kan een werkgever kijken naar aanbevelingen en feedback die collega’s en leidinggevenden hebben achtergelaten op je profiel. 


Personalia

Naam: Annette Morceau

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: e-mail@adres.be

Geboortedatum: 22 maart 1995

LinkedIn: www.linkedin.com/annettemorceau  


Persoonlijk profiel

Werk je als secretaresse of managementassistent dan zul je op dagelijkse basis nauw moeten samenwerken met verschillende personen zoals een leidinggevende. Je job wordt een stuk leuker als er een goede klik is. Een mooie manier om alvast een stukje van jezelf bloot te geven is aan de hand van een persoonlijk profiel. In een aantal zinnen schrijf je wat je competenties zijn, hoe je je werk uitvoert en wat je ambities zijn.  


Persoonlijk profiel

Als secretaresse zie ik het als een uitdaging om elke dag weer te voldoen aan de wensen van mijn collega’s. Werk uit handen nemen, manieren bedenken om processen te verbeteren en altijd op zoek naar een oplossing: daar hou ik van in mijn werk. Snel veranderende omstandigheden? Geen probleem! Dankzij mijn flexibele instelling pas ik me razendsnel aan. 


Opleidingen en cursussen

Je kunt verschillende opleidingen volgen om secretaresse, directie assistent of managementassistent te worden. Zo kun je starten met een mbo- of hbo-opleiding. Ook opleidingsinstituten als Scheidegger en Schoevers zijn een goede manier om je carrière te starten als secretaresse. Noteer op je secretaresse cv altijd de opleiding die je genoten hebt. Aanvullende cursussen of bijscholingstrajecten zijn ook essentieel om te vermelden. Heb je bijvoorbeeld een cursus timemanagement afgerond? Dan laat je zien dat jij de skills hebt om effectief om te gaan met tijd waardoor alles soepeler verloopt op kantoor. 


Opleidingen

September 2012 – juni 2015 Secretaresse (behaald), VDAB, Antwerpen 


Cursussen

2018 Timemanagement (behaald)

2017 Managementondersteuning (behaald)  


Ervaring

Uiteraard vermeld je op je secretaresse cv je ervaring en bij welk bedrijf je op dit moment werkt. Ben je ook werkzaam geweest in andere functies? Dan kan het waardevol zijn om deze ook te noteren als ze relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. In het verleden gewerkt als servicedeskmedewerker? Dan weet jij hoe je je aan de telefoon moet gedragen en hoe je mensen op een vriendelijke manier te woord staat. Precies het soort vaardigheden die van jou een goede secretaresse maken.  


Ervaring

September 2018 – heden Secretaresse, Quints, Antwerpen

In mijn functie als secretaresse ondersteun ik strategische processen en voer ik secretariële en organisatorische werkzaamheden uit. Daarnaast zijn mijn taken:

 • verantwoordelijk voor complex agendabeheer
 • zelfstandig afhandelen van interne en externe correspondentie
 • organiseren en notuleren van vergaderingen
 • in gang zetten van follow-ups
 • overzicht houden en creëren in te bereiken resultaten.
 • fungeren als contactpersoon 


September 2015 – augustus 2018 Managementassistente, Voltage, Antwerpen

Als managementassistente bij een grote energieleverancier ondersteunde ik twee leden van het managementteam met onder andere de volgende taken:

 • ondersteunen van medewerkers van de directie
 • opstellen gegevensoverzichten
 • budgetbewaking
 • interne bestellingen verzorgen
 • post, mails en andere informatie beoordelen
 • organiseren van vergaderingen  


Vaardigheden en eigenschappen

Snel en efficiënt kunnen werken is een van de vaardigheden die je als secretaresse of directie assistent onder de knie moet hebben. Geen gedoe met print-outs, maar een handig overzicht in de mail. Je bent altijd op zoek naar de meest slimme oplossingen om anderen het werk uit handen te nemen. Ook zul je stressbestendig moeten zijn. Jouw bureau is een komen en gaan van collega’s die allerhande vragen hebben. Door overzicht te houden en gestructureerd te werken vind jij je weg in de kantoorjungle. Dergelijke vaardigheden laat je terugkomen op je secretaresse cv. Zo ziet de recruiter of werkgever waar jouw sterke punten liggen. 


Vaardigheden

ICT-vaardig – zeer goed

Evernote – zeer goed

Georganiseerd en gestructureerd werken – zeer goed


Eigenschappen

Stressbestendig

Flexibel 


Talen

Als secretaresse ben je een spin in het web en als je naast de Nederlandse taal ook nog een tweede of derde taal spreekt, scoor je veel punten. In je functie kom je in contact met externe partijen uit zowel binnen- als buitenland. Je talenkennis meenemen op je cv zorgt ervoor dat je een streepje voor hebt in het sollicitatieproces. 


Talen

Nederlands – moedertaal

Duits – vloeiend

Engels – vloeiend 


Lay-out van je secretaresse, directieassistenten of managementassistenten cv

Verwerk je organisatietalenten en het gestructureerd kunnen werken ook in de vormgeving van je cv. Dit krijg je voor elkaar door opsommingen te gebruiken, lijstjes en veel witruimte. Met een strakke lay-out, rustige kleuren en een goed leesbaar cv geef je een georganiseerde indruk. En dat is precies wat een toekomstige baas zoekt in een secretaresse, directie assistent of managementassistent.


Maak nu zelf een secretaresse cv!

CV schoonmaker

CV voorbeeld schoonmaker

Banen in de schoonmaakbranche zullen er altijd zijn. Mensen willen graag werken in een schoon kantoor, kijken naar een film in een opgeruimde bioscoop of zitten in de schoolbanken in een aangeveegd lo...

Lees verder »
Professioneel cv maken met een cv generator

CV generator

Een leuke nieuwe job bemachtigen is niet altijd makkelijk. Er reageren vaak tientallen kandidaten voor die ene functie en de meeste cv’s zien er hetzelfde uit. Een curriculum vitae opstellen dat direc...

Lees verder »
CV student scholier

Student cv

Op zoek naar een stage, studentenjob of je eerste echte job? Als student of scholier beschik je meestal niet over veel relevante ervaring. Hoe zorg je er dan toch voor dat je wordt uitgenodigd voor ee...

Lees verder »