CV voorbeeld apotheker

CV voorbeeld apotheker

Wanneer je het beroep van apotheker of farmaceut uitoefent, ben je een geneesmiddelendeskundige en is het jouw verantwoordelijkheid dat patiënten de juiste geneesmiddelen worden verstrekt. Veel geneesmiddelen worden kant-en-klaar geleverd. Schrijven artsen medicijnen voor die niet standaard verkrijgbaar zijn, dan moet een apotheker de geneesmiddelen zelf bereiden. Je kunt werkzaam zijn in een apothekerspraktijk, een bereidingsapotheek in een ziekenhuis of werken in een laboratorium.

Naast het bereiden van medicijnen heb je als apotheker ook andere taken zoals de uitgifte van geneesmiddelen, het informeren van patiënten en het verkopen van producten. Wat ook belangrijk is, is dat je voorgeschreven recepten controleert en interpreteert. Een verkeerde dosering kan funest zijn. Overige werkzaamheden van een apotheker zijn:

 • Het onderhouden van contacten met collega’s en verzekeraars
 • Het leidinggeven aan en coachen van apotheekassistenten
 • Het uitvoeren van farmaceutisch onderzoek
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van geneesmiddelen

Personalia

Bij het schrijven van een cv zorg je er altijd voor dat je je personalia toevoegt. In de personalia kan de recruiter of toekomstig werkgever persoonlijke informatie vinden zoals je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Verder kun je het onderdeel personalia uitbreiden met andere relevante informatie over jezelf. Beschik je bijvoorbeeld over een profiel op LinkedIn dan kun je deze hier noemen.

Personalia

Naam: Catherine Fontaine

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: catherinefontaine@email.be

Geboortedatum: 24 oktober 1989

LinkedIn: www.linkedin.com/catherinefontaine

Inschrijfnummer: 5211345

Tip

Apothekers moeten zich inschrijven in België bij de Provinciale Geneeskundige Commissie in de plaats waar ze gevestigd zijn. Daarnaast moet een erkende apotheker ook ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van apothekers. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) is de instantie die deze erkenning verzorgt. Je kunt jouw inschrijfnummer opnemen op je apothekers cv. Het onderdeel personalia is hiervoor de geschikte plek.

Persoonlijk profiel

Om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek wil je dat de ontvanger jouw cv in zijn geheel leest. Wil je de aandacht trekken en de lezer warm maken om verder te kijken, dan kun je hiervoor een persoonlijk profiel toevoegen. In je persoonlijk profiel vertel je in een aantal zinnen iets meer over wie je bent, op wat voor manier je te werk gaat en hoe je je toekomst voor je ziet.

Persoonlijk profiel

Als apotheker met meer dan zeven jaar ervaring beschik ik naast een uitgebreide medische kennis ook over commerciële en zakelijke kwaliteiten om mijn cliënten de best mogelijke service te verlenen. Van collega’s hoor ik dat ze mijn accurate en doelgerichte manier van werken op prijs stellen en samen vormen we een goed geolied team. In een toekomstige job wil ik me verder gaan specialiseren in de leidinggevende kant van mijn vak.

Opleidingen en cursussen

Wil je apotheker worden dan kun je bijvoorbeeld een universitaire opleiding Farmaceutische wetenschappen volgen. Je leert over de werking van geneesmiddelen, hoe je ze kunt bereiden en wat ze doen met het menselijk lichaam. Nadat je je diploma hebt behaald, zul je je moeten blijven ontwikkelen omdat de farmaceutische sector continu verandert. Bijscholingscursussen en workshops zijn een belangrijk onderdeel van je apothekers cv.

Opleidingen

September 2007 – juni 2013 Farmaceutische wetenschappen, Universiteit Antwerpen, Antwerpen

Cursussen

2018 Apotheker specialist

2016 Beoordelaar medicatieprofielen

2014 Geregistreerd openbaar apotheker

Werkervaring

Een van je eerste banen zal zijn in een functie als student-apotheker of tweede apotheker. Let er bij het omschrijven van je werkervaring op dat je je werkzaamheden zo concreet mogelijk formuleert. Je teksten hoeven niet lang te zijn, juist bondige en korte omschrijvingen doen het goed op een apothekers cv.

Werkervaring

Januari 2018 – heden Ziekenhuisapotheker, Catharina Ziekenhuis, Antwerpen

In mijn functie als ziekenhuisapotheker ben ik verantwoordelijk voor de totale farmaceutische patiëntenzorg. Ik werk nauw samen met de medische staf en externe contacten. Ook geef ik leiding aan een team van 15 apotheekmedewerkers. Mijn taken zijn:

 • Het uitvoeren van dagdienst bereidingen
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt voor medewerkers
 • Het opzetten van verbeterprojecten

Juli 2013 – december 2017 Tweede apotheker, Krings Apotheek, Antwerpen

Ik ben mijn loopbaan gestart als tweede apotheker. Mijn hoofdtaak was het controleren en toezicht houden op de receptafhandeling. Daarnaast adviseerde ik cliënten en artsen. Naast het realiseren van farmaceutische zorg bestonden mijn taken uit:

 • Het begeleiden van apotheekassistenten
 • Het afhandelen van Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s)
 • Het onderhouden van het kwaliteitssysteem

Stages

Een werkgever neemt bij voorkeur een ervaren apotheker in dienst. Ook als je nog niet over veel werkervaring beschikt, kun je solliciteren op een job als apotheker. Door je stages in je cv op te nemen toon je aan dat je al enige praktijkervaring hebt en weet hoe het is om in een apotheek te werken.

Stage

Januari 2012 – mei 2012 Stagiair apotheker, Apotheek Libria, Antwerpen

Ik liep stage bij een erkend leerbedrijf waar ik onder andere orale spuiten gereedmaakte, voorlichting gaf en recepten verwerkte. Daarnaast vormde ik de schakel tussen het medische team en de patiënt.

Vaardigheden en eigenschappen

In een functie als apotheker heb je een grote verantwoordelijkheid en moet je uiterst nauwkeurig zijn. Zelfs een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Ook zul je duidelijk moeten kunnen uitleggen hoe geneesmiddelen ingenomen moeten worden, zelfstandig de juiste beslissingen moeten nemen en commercieel inzicht hebben. Heb je kennis en ervaring met bepaalde software zoals programma’s waarmee je de samenstelling van medicijnen bepaalt of applicaties waarin je klantgegevens bijhoudt? Zet deze dan ook op je cv. Hoe meer informatie je verstrekt des te beter kan de recruiter een beeld van jouw kennis en kunde vormen.

Vaardigheden

 • Farmaceutische deskundigheid – zeer goed
 • ChipSoft – zeer goed
 • Pharmalink – zeer goed
 • Leidinggevende kwaliteiten – zeer goed

Eigenschappen

 • Secuur werken
 • Flexibel
 • Goed kunnen omgaan met cliënten

Lay-out van je apothekers cv

Een professioneel apothekers cv zit niet alleen qua inhoud goed in elkaar, ook de buitenkant ziet er picobello uit. Je kunt zelf een lay-out ontwerpen of maak het jezelf gemakkelijk en kies op CVwizard.be uit een van de vele professioneel ontworpen cv templates. Zo weet je zeker dat de vormgeving van je cv er goed uitziet en dat jouw document overzichtelijk is, de juiste hoeveelheid witruimte bevat en opgedeeld is in verschillende onderdelen.

Maak direct je eigen apothekers cv!

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.