CV maken
Blog/CV voorbeeld horeca

CV voorbeeld horeca

Hou je ervan om gasten in het zonnetje te zetten, ben je een kei in het verlenen van service en vind je flexibele werktijden geen probleem? Dan is een job in de horeca zeker iets voor jou. Aangezien er veel competitie is in de horecabranche zul je in je zoektocht naar een nieuwe functie moeten zorgen dat jouw kandidatuur opvalt. Met een efficiënt en aantrekkelijk curriculum vitae zorg je ervoor dat de recruiter of werkgever direct ziet of jij geschikt bent. Onderstaande tips helpen je om succesvol te solliciteren op een job in de horeca.

Horeca staat voor hotel, restaurant en café en deze branche bestaat uit bedrijven die eten, drinken en overnachtingsmogelijkheden aanbieden. Naast restaurants, hotels en cafés vallen ook ijssalons, cafetaria’s, bedrijfsrestaurants, nachtclubs en bijvoorbeeld ziekenhuiskeukens onder horeca. Omdat de horeca zeer breed is, heb je een uitgebreide keuze aan functies. Zo kun je aan de slag als kok, afwasser, serveerster, gastheer of gastvrouw, maar ook als barista, hotelmanager of keukenhulp. Welke taken je uitvoert als je in de horeca werkt, hangt af van het soort functie. Eén ding is voor elke functie gelijk: de gast staat centraal.

CV horecamedewerker - Circulair
CV horecamedewerker - Circulair
CV horecamedewerker - Modern
CV horecamedewerker - Luxe
CV horecamedewerker - Klassiek
CV horecamedewerker - Casual
CV horecamedewerker - Horizontaal
CV horecamedewerker - Verticaal
CV horecamedewerker - Simpel

Personalia

Op je horeca cv begin je met het opnoemen van je persoonlijke gegevens. Zo vermeld je altijd je naam, je adres en je contactgegevens. Zorg ervoor dat je telefoonnummer en e-mailadres bijgewerkt zijn zodat de recruiter je eenvoudig kan bereiken. Een goede toevoeging aan je cv is het noemen van je LinkedIn-profiel. Zeker als je op je LinkedIn-profiel extra informatie plaatst over je werkzaamheden, je ervaring en eventuele reviews van leidinggevenden en collega’s. Wil je werken in de horeca dan is het belangrijk om representatief te zijn. Een goede en professionele foto toevoegen geeft je curriculum vitae een boost.

Personalia

Naam: Ella Vinck

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: ellavinck@email.be

Geboortedatum: 20 oktober 1995

LinkedIn: www.linkedin.com/ellavinck

Persoonlijk profiel

Gastvrijheid en klantvriendelijkheid zijn twee kernwaarden als je een carrière in de horeca beoogt. Je gasten een onvergetelijke dag bezorgen zodat ze met een tevreden gevoel naar huis gaan is je doel. En dat is exact wat een recruiter of werkgever graag wil teruglezen op je cv. Het persoonlijk profiel is hiervoor een uitstekende plek. In het kort vertel je iets over jezelf, hoe je te werk gaat en wat je ambitie is.

Persoonlijk profiel

Mijn dag kan niet meer stuk als gasten een fijn moment hebben beleefd en graag weer terugkomen. Daar zet ik me dagelijks weer opnieuw voor in samen met mijn collega’s. Het enthousiasme van een team breng ik graag over op mijn gasten.

Opleidingen en cursussen

Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert heb je geen of juist wel een vakopleiding nodig. Meestal hoef je als afwasser, kamermeisje of serveerster niet te beschikken over een speciale horeca-opleiding. Hierbij is je werkervaring je grootste troef. Heb je wel een vakopleiding gevolgd en afgerond? Benoem deze op je horeca cv want hiermee toon je aan dat je de juiste kennis in huis hebt.

Naast je opleiding is het vermelden van aanvullende cursussen zoals een wijntraining of een barista cursus een goede toevoeging.

Opleidingen

September 2013 – juli 2017 Hotelmanagement, AP Hogeschool, Antwerpen

Cursussen

2020 Gastheerschap (behaald)

2019 Allergenendeclaratie (behaald)

2018 E-learning wijntraining (behaald)

Werkervaring

Het onderdeel werkervaring is essentieel op een horeca cv. Beschrijf je functie, het bedrijf waar je gewerkt hebt en wat je taken en werkzaamheden waren. Vaak beschikken jongeren en studenten over minder specifieke werkervaring, toch hoeft dit geen probleem te zijn. Werken in de horeca vergt een flinke dosis doorzettingsvermogen. Laat zien dat jij weet van aanpakken en benoem andere jobs waaruit dit blijkt. Heb je bijvoorbeeld in een winkel gewerkt, dan weet je hoe je met klanten moet omgaan. Of misschien heb je als bezorger gewerkt en is flexibiliteit jou op het lijf geschreven.

Werkervaring

Januari 2019 - heden Cateringmedewerker, Stad Antwerpen, Antwerpen

Als cateringmedewerker bij een overheidsinstantie ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse catering van 350 medewerkers. Samen met het team zorg ik ervoor dat alle dagelijkse taken goed worden uitgevoerd, waaronder:

 • bereiden van diverse gerechten en drankjes
 • afrekenen
 • catering verzorgen op recepties en speciale gelegenheden
 • magazijnwerkzaamheden verrichten
 • administratieve taken

Oktober 2017 – januari 2019 Medewerker horeca, Lunchroom Mint, Antwerpen

Als medewerker horeca was ik verantwoordelijk voor het neerzetten van een ultieme gastvrijheidsbeleving. Mijn taken bestonden uit:

 • bereiden van koffies, sapjes, smoothies en luxe broodjes
 • bestellingen opnemen
 • zorgen voor voldoende mise-en-place
 • werken volgens de HACCP-methodiek

Stages

Praktijkervaring doe je meestal op tijdens je stageperiode als je een horeca-opleiding hebt gevolgd. Heb je weinig werkervaring? Dan is het benoemen van je stages op je horeca cv een goed idee. Net als bij het kopje werkervaring beschrijf je ook hier je functie, het bedrijf en welke taken en werkzaamheden je hebt uitgevoerd.

Stages

Januari 2017 – juni 2017 Stagiair restaurant, La Vie, Antwerpen

Bij restaurant La Vie heb ik zes maanden stagelopen en de fijne kneepjes van het vak geleerd. Zo bestonden mijn taken onder andere uit:

 • gasten persoonlijk begroeten en naar hun tafel begeleiden
 • bestellingen opnemen en uitserveren
 • administratieve werkzaamheden

Vaardigheden en eigenschappen

Horecawerk is teamwork. Goed kunnen samenwerken in een groep met verschillende mensen is een belangrijke eigenschap in de horeca. Ook flexibiliteit is een graag geziene eigenschap op een horeca cv. Je moet je namelijk snel kunnen aanpassen aan veranderende werktijden en taken, maar ook aan gedragingen van gasten.

Een horeca cv is niet compleet zonder het benoemen van je vaardigheden. Een gedegen kennis van hygiëne en schoonmaakprocedures is een sterke aanvulling. Tijdmanagement is een andere vaardigheid die veel terugkomt, zeker als je werkzaam bent in de keuken of in de bediening.

Vaardigheden

 • Tijdmanagement – zeer goed
 • Communicatief vaardig – zeer goed
 • Kennis sociale hygiëne en schoonmaakprocedures – zeer goed

Eigenschappen

 • Flexibel ingesteld
 • Teamspeler

Talenkennis

Aangezien de horeca een internationale branche is, zeker in het hotelwezen, is het onderdeel talenkennis een must op je cv. Noteer welke talen je spreekt en wees eerlijk hoe goed je deze talen spreekt.

Talen

 • Nederlands – moedertaal
 • Engels – vloeiend
 • Frans – vloeiend

Lay-out van je horeca cv

Presentatie is de sleutel tot succes in de horeca. Dat geldt ook voor je cv. Hoe mooi de inhoud ook is, als de buitenkant een rommeltje is, kom jij niet in aanmerking voor die job. Zorg er dus voor dat jouw cv er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Een handige manier om dit te doen is door te werken met kolommen, titels en voldoende witruimte. Om het jezelf nog makkelijker te maken kun je online een mooie lay-out kiezen en jouw horeca cv direct de juiste professionele uitstraling geven.

Maak nu je eigen horeca cv!