Maak je cv als magazijnmedewerker

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV magazijnmedewerker

CV voorbeeld magazijnmedewerker

Met onder andere de komst van webwinkels zijn veel bedrijven op zoek naar magazijnmedewerkers. Je zult dus voldoende vacatures vinden in je zoektocht naar een nieuwe job. Veel webwinkels hebben zelf geen winkelruimte om hun producten op te slaan en zijn afhankelijk van een extern magazijn. Om de goederenstroom, opslag, distributie en voorraadbeheer in goede banen te leiden, hebben ze een magazijnmedewerker nodig. Ga je solliciteren? Dan heb je een verzorgd en professioneel magazijnmedewerkers cv nodig. Daarom vind je in dit artikel een aantal nuttige tips om snel je eigen cv op te stellen. 


In het magazijn of de opslagplaats is een magazijnmedewerker verantwoordelijk voor de goederen. Zo houd je je bezig met het invoeren en uitvoeren van goederen en het laden en lossen. Het scannen van barcodes van inkomende en uitgaande goederen, het verpakken en opslaan en het voorraadbeheer. Daarnaast moet je documenten opstellen en gegevens invoeren in de computer. Je bent veel bezig met administratieve werkzaamheden. Onder de taken van een magazijnmedewerker vallen onder andere:


 • Onderhoud en beheer van het magazijn
 • Aannemen en controleren van goederen
 • Bestellingen controleren
 • Werken met speciale computersystemen voor de invoering van gegevens
 • Voorraadbeheer 


Je vindt een job als magazijnmedewerker in winkels, industriële bedrijven of bij opslag- en distributiecentra. Flexibiliteit is een groot goed want er wordt veelal in ploegendiensten gedraaid. Dit betekent dat je werktijden kunnen verschillen van ’s morgenvroeg tot ’s nachts.Personalia

De recruiter of toekomstige werkgever wil als eerste van je weten wie je bent. Zet bovenaan je magazijnmedewerkers cv je naam, adres, geboortedatum. Verder vul je je telefoonnummer en e-mailadres in. In je personalia kun je ook overige gegevens kwijt zoals je nationaliteit, burgerlijke staat en rijbewijs. Heb je als magazijnmedewerker een heftruckcertificaat? Dan vermeld je dit onder het kopje ‘certificaten’.


Personalia

Naam: Benny Claes

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: e-mail@adres.be

Geboortedatum: 7 oktober 1997  


Persoonlijk profiel

Je schrijft een curriculum vitae om te solliciteren naar een job als magazijnmedewerker en je doel is om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Maar de recruiter zal dan eerst jouw cv in zijn geheel moeten lezen. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Dit doe je door een uitnodigend persoonlijk profiel toe te voegen. Schrijf in je persoonlijk profiel wie je bent als persoon, hoe je te werk gaat en wat je ambitie is. Over het algemeen doe je dit in drie of vier zinnen.


Persoonlijk profiel

Als magazijnmedewerker geniet ik van werken met collega’s. Het is elke dag weer een uitdaging om alle bestellingen in perfecte staat op tijd gereed te krijgen. Ik heb mijn heftruckdiploma behaald en in de toekomst wil ik me graag verder gaan specialiseren met het werken met heftrucks en reachtrucks.  


Opleidingen 

Een magazijnmedewerker word je door een opleiding te volgen zoals de opleiding Magazijnmedewerker. Een ander belangrijk onderdeel op je magazijnmedewerkers cv zijn de certificaten die je hebt behaald. Hoe meer certificaten je op je naam hebt staan, hoe breder inzetbaar je bent. Zet bijvoorbeeld je heftruckcertificaat of reachtruckdiploma op je cv. Zo laat je zien dat je met gemak pallets kunt verplaatsen in een stelling. Een deskundige opleiding is belangrijk om een vakbekwame heftruckchauffeur te worden. Veiligheid gaat voor alles. Hetzelfde geldt voor een veiligheidscertificaat zoals het VCA-certificaat. Ook deze benoem je op je cv.


Opleiding

September 2014 – juni 2017 Magazijnmedewerker, VDAB, Roeselare 


Certificaten

2018 Heftruckcertificaat (behaald)

2017 VCA-certificaat (behaald)  


Ervaring

Ervaring in een magazijn is essentieel als je wilt werken als magazijnmedewerker. Demonstreer jouw ervaring door elke job kort te omschrijven en daarna je uitgevoerde taken op te sommen in een lijstje. Zo creëer je een consistent en overzichtelijk cv dat makkelijk leesbaar is voor de recruiter.


Werkervaring

Juli 2017 - heden Magazijnmedewerker, Glooiers, Antwerpen 

Als magazijnmedewerker werk ik in een tweeploegendienst waarbij de werktijden liggen tussen 7.30 uur ’s ochtends en 1 uur ’s nachts. Ik ben verantwoordelijk voor het op tijd kunnen versturen van bestellingen voor de klant. Ik voer onder andere de volgende taken uit:

 • Uitpakken van binnenkomende goederen
 • Bestellingen gereedmaken
 • Goederen tellen en controleren
 • Inpakken en sealen
 • Afgeronde bestellingen sorteren 


Stages

Tijdens je opleiding ga je meestal naar school gecombineerd met werken. Deze praktijkstages zijn onmisbaar op je magazijnmedewerkers cv omdat je hiermee aantoont dat je over opgedane werkervaring beschikt. Net als bij het kopje ‘Ervaring’ zorg je er hier ook voor dat je een korte omschrijving geeft van de gelopen stage en een lijstje met taken. Een toekomstige werkgever vindt het ook interessant om te lezen wat je hebt geleerd tijdens je stage. 


Stages

Oktober 2014 – mei 2015 Stagiair magazijn, Aendenhout Logistics, Antwerpen

Tijdens mijn stage als magazijnmedewerker werkte ik in een distributiecentrum voor tuinmaterialen. Ik leerde onder tijdsdruk werken en nauwkeurig aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat bestellingen klopten. Mijn werkzaamheden waren:

 • Ontvangen en verwerken van inkomende goederen
 • Klaarzetten van bestellingen
 • Schoonhouden en opruimen van het magazijn 


Vaardigheden en eigenschappen

Een magazijnmedewerker moet goed kunnen organiseren. De gehele goederenstroom moet elke dag weer in goede banen worden geleid. Daarnaast ben je ook bezig met administratieve taken zoals het bijhouden van de voorraadregistratie. Dit bijhouden gebeurt vaak in speciale software en registratiesystemen. Als je hier kennis van hebt, noteer dit dan op je cv.


Verder zul je als magazijnmedewerker zowel zelfstandig als in teamverband moeten kunnen werken. De werktijden zijn nogal wisselend en flexibiliteit is een plus. Nauwkeurigheid is geboden want je zult ervoor moeten zorgen dat goederen zich op de juiste plek bevinden zodat je goed overzicht kunt houden in het magazijn. 


Vaardigheden

Computervaardigheden – zeer goed

Heftruck en reachtruck besturen – zeer goed

Organisatorische vaardigheden – zeer goed

Kennis van de geldende veiligheidsvoorschriften – zeer goed 


Eigenschappen

Nauwkeurig werken

Flexibel in werktijden

In teamverband kunnen werken 


Lay-out van je schoonmakers cv

Zorgvuldigheid in je werk moet je ook laten terugkomen in je curriculum vitae. Een overzichtelijk en verzorgd document geven jouw cv de professionaliteit die het verdient. Kies rustige accentkleuren voor je cv en maak ook zeker gebruik van voldoende witruimte. Je maakt het de recruiter makkelijk om jouw cv door te nemen door gebruik te maken van opsommingen, koppen en titels. Zelf niet zo’n held in het ontwerpen van een lay-out? Gebruik dan een van de cv templates van CVwizard.be en maak je eigen cv binnen drie eenvoudige stappen.  


Maak nu zelf een magazijnmedewerkers cv!

CV schoonheidsspecialiste

CV voorbeeld schoonheidsspecialiste

Een van de functies binnen de schoonheidsbranche waarvan je kunt spreken van echte allrounders zijn schoonheidsspecialistes. Schoonheidsspecialistes voeren een groot arsenaal aan behandelingen uit waa...

Lees verder »
Frans cv opstellen

Frans cv

Sta je op het punt om te solliciteren naar jouw droomjob bij een Franstalig bedrijf in bijvoorbeeld Frankrijk of Wallonië? Dan doe je er goed aan om jouw cv in het Frans op te stellen. Zelfs als het o...

Lees verder »
Voorbeeld cv verpleegkundige

CV voorbeeld verpleegkundige

Mensen worden steeds ouder en de zorg in de zorgsector neemt steeds meer toe. Vanwege het grote tekort aan medisch personeel is er veel vraag naar verpleegkundigen. Als je gebruikmaakt van een overzic...

Lees verder »