Maak je cv als programmeur

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV programmeur

CV voorbeeld programmeur

Dankzij het digitale tijdperk waarin we tegenwoordig leven is er volop vraag naar programmeurs, softwareontwikkelaars, developers en andere ICT’ers. Zowel bij multinationals als bij kleinere bedrijven. De job van je dromen bemachtigen, begint met het schrijven van een goed programmeurs cv. Net als in je werk moet ook jouw cv een overzichtelijke en heldere uitstraling hebben. Een overtuigend cv waarmee je kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek begint met het lezen van onderstaande tips. Wie weet vind jij binnenkort een nieuwe job als programmeur!


Een programmeur, ook wel softwareontwikkelaar of developer genoemd, is iemand die computersoftware in een bepaalde programmeertaal schrijft. Bij computersoftware kun je denken aan mobiele applicaties, websites en computerprogramma’s. Om zo’n programma werkbaar te krijgen, moet de programmeur stap voor stap specifieke instructies schrijven. In welke programmeercode deze instructies worden geschreven is afhankelijk van de software die nodig is. Je kunt bijvoorbeeld werken met Java, HTML of SQL. Naast het schrijven van software, voert een programmeur ook de volgende taken uit:


 • Eisenanalyse uitvoeren waaraan de software moet voldoen
 • Opstellen en uitwerken van een functioneel ontwerp
 • Plannen van de programmeerwerkzaamheden
 • Ontwikkelen en produceren van de software
 • Software testen
 • Schrijven van begeleidende documentatie
 • Onderhouden en updaten van de software Personalia

Je begint je programmeurs cv altijd met je personalia: je naam, adres en geboortedatum. Daarnaast vermeld je je telefoonnummer en je e-mailadres. Belangrijk is dat deze up-to-date zijn en dat je een professioneel ogend e-mailadres gebruikt. Houd je een weblog bij van alle projecten die je hebt uitgevoerd of ben je actief op LinkedIn of GitHub? Schrijf de links op in je personalia en geef de recruiter zo extra achtergrondinformatie.  


Personalia

Naam: Stan Crets

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: e-mail@adres.be

Geboortedatum: 12 april 1988

LinkedIn: linkedin.com/stancrets

Website: www.stancretssoftware.be

GitHub: github.com/stanc 


Persoonlijk profiel

Veel cv’s worden slecht of niet gelezen door recruiters en komen direct in het mapje ‘Afwijzen’ terecht. Dit kun je voorkomen door de nieuwsgierigheid van de lezer aan te wakkeren en een persoonlijk profiel te plaatsen op je curriculum vitae. Met een interessante introductie heb je meer kans dat de recruiter jouw cv in zijn geheel leest. Schrijf in een aantal zinnen iets over wie jij bent, hoe je werkt en wat je ambitie is. Probeer clichés zoveel mogelijk te vermijden en ga creatief te werk. 


Persoonlijk profiel

Als ervaren programmeur kun je mij altijd in de buurt van een scherm vinden. Internetapplicaties, online tools en websites zijn mijn specialiteiten met hier en daar een tof computerspel voor de fun. Ik weet als geen ander hoe je moet samenwerken met ontwerpers, contentontwikkelaars en projectmanagers. Ik zie mijzelf dan ook als gemotiveerde professional die zijn kennis en kunde graag overbrengt op anderen. 


Opleidingen, cursussen en certificaten

Wil je een carrière als programmeur dan kun je verschillende opleidingen en cursussen volgen. Essentieel is ook het onderdeel ‘Certificaten’. Een recruiter leest graag welke certificaten jij als softwareontwikkelaar op je naam hebt staan. Ervaring met Scrum? Citrix Advanced Administrator? Allemaal belangrijke informatie voor op je programmeurs cv. Let wel op de volgorde waarin je deze informatie vermeldt: bovenaan plaats je je meest recente opleidingen, cursussen en certificaten. 


Opleiding

September 2006 – juni 2010 Informatica, Universiteit Hasselt, Hasselt


Cursussen

2016 MCSA Windows Server 2016 (behaald)  


Certificaten

2017 Citrix Advanced Administrator (behaald)

2016 Oracle 8i SQL (behaald)

2015 Ansi SQL (behaald)  


Ervaring

Aan de hand van je ervaring laat je zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Uiteraard benoem je de bedrijven waar je hebt gewerkt en de functie die je vervulde. Recruiters zijn ook geïnteresseerd in wat je hebt gedaan in een bepaalde rol. Met welke technologieën heb je gewerkt? Welke programmeertalen heb je gebruikt? Daarom is het slim om voor elk project of elke functie niet alleen je werkzaamheden op te schrijven maar ook de technische vaardigheden die je hebt toegepast te noteren. 


Ervaring

Juli 2015 – heden Senior programmeur, Dielemans, Antwerpen

Als programmeur bij een kleine drukkerij zorg ik ervoor dat het productieproces dag en nacht draait. Mijn werkzaamheden bestaan uit:

 • Het technisch beheren van internetportalen en het geautomatiseerde machinepark
 • Onderzoek doen om het automatiseringstraject zo efficiënt mogelijk in te richten
 • Vertalen van interne vragen naar technische automatiseringsoplossingen 

Besturingssystemen: NT4, Windows 2000 Advanced Server

Software: Drupal, Laravel

Programmeertalen: C++, Javascript

Databases: Oracle 8i, MS SQL Server 


September 2010 – juni 2015 Programmeur, Soft Weer, Antwerpen

In mijn rol als programmeur was ik verantwoordelijk voor een marketingplatform voor webwinkels. Ik werkte nauw samen met andere programmeurs om nieuwe functionaliteiten uit te rollen. Mijn taken waren onder andere:

 • Het synchroniseren van data met externe eCommerce platformen
 • Optimaliseren van de e-mailverzendstructuur
 • Databasebeheer
 • Optimaliseren van tracking scripts 

Besturingssystemen: NT4

Software: CSS, Ruby on Rails

Programmeertalen: Visual Basic, Javascript

Databases: MS SQL Server 


Vaardigheden en eigenschappen

Als programmeur of softwareontwikkelaar zul je moeten beschikken over een uitgebreide reeks aan vaardigheden. Met welke softwarepakketten kun je overweg? In welke programmeertalen maak jij de mooiste dingen? Deze technische kennis zet je in een overzichtelijk lijstje op je cv. Een recruiter wil, naast je technische skills, ook weten hoe jij als persoon in elkaar zit. Hieruit kan hij of zij opmaken of je geschikt bent voor de functie en of je binnen het team past. Programmeurs werken nooit alleen, dus samenwerken is een sterke eigenschap. Nauwkeurig werken is een must, een klein foutje in de code en je hele applicatie ligt overhoop. Net als je vaardigheden noteer je ook je eigenschappen in een lijst met opsommingstekens.


Vaardigheden

Communicatieve vaardigheden – zeer goed

CSS3 – zeer goed

Laravel – zeer goed

Ruby on Rails – zeer goed

Scrum – zeer goed 


Eigenschappen

Nauwkeurig werken

Goed in samenwerken 


Lay-out van je programmeurs cv

Professionaliteit, accuraat werken en overzicht houden zijn kernwaarden in een functie als programmeur. Deze kernwaarden laat je terugkomen in de uitstraling van je cv. Zorg dat je curriculum vitae overzichtelijk en clean is. Geen onnodige versieringen en felle kleuren, maar een rustige lay-out met neutrale kleuren. Met voldoende witruimte en opsommingen creëer je een leesbaar document en maak je meer kans om op de ja-stapel terecht te komen. 


Maak nu zelf een programmeurs cv!

Professioneel cv maken met een cv generator

CV generator

Een leuke nieuwe job bemachtigen is niet altijd makkelijk. Er reageren vaak tientallen kandidaten voor die ene functie en de meeste cv’s zien er hetzelfde uit. Een curriculum vitae opstellen dat direc...

Lees verder »
Voorbeeld cv administratief medewerker

CV voorbeeld administratief medewerker

Door de digitalisering worden bepaalde taken in de administratieve dienstverlening overbodig gemaakt. Als je als administratief medewerker met je tijd mee blijft gaan en op de hoogte blijft van de laa...

Lees verder »
CV onderwijs, docent, leerkracht

CV voorbeeld docent

Ben je docent of leerkracht in het onderwijs? Dan zal het vinden van een nieuwe job niet teveel problemen moeten opleveren. Zeker omdat er te weinig leerkrachten beschikbaar zijn voor het aantal opens...

Lees verder »