CV maken
Blog/CV voorbeeld programmeur

CV voorbeeld programmeur

Dankzij het digitale tijdperk waarin we tegenwoordig leven is er volop vraag naar programmeurs, softwareontwikkelaars, developers en andere ICT’ers. Zowel bij multinationals als bij kleinere bedrijven. De job van je dromen bemachtigen, begint met het schrijven van een goed programmeurs cv. Net als in je werk moet ook jouw cv een overzichtelijke en heldere uitstraling hebben. Een overtuigend cv waarmee je kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek begint met het lezen van onderstaande tips. Wie weet vind jij binnenkort een nieuwe job als programmeur!

Een programmeur, ook wel softwareontwikkelaar of developer genoemd, is iemand die computersoftware in een bepaalde programmeertaal schrijft. Bij computersoftware kun je denken aan mobiele applicaties, websites en computerprogramma’s. Om zo’n programma werkbaar te krijgen, moet de programmeur stap voor stap specifieke instructies schrijven. In welke programmeercode deze instructies worden geschreven is afhankelijk van de software die nodig is. Je kunt bijvoorbeeld werken met Java, HTML of SQL. Naast het schrijven van software, voert een programmeur ook de volgende taken uit:

 • Eisenanalyse uitvoeren waaraan de software moet voldoen
 • Opstellen en uitwerken van een functioneel ontwerp
 • Plannen van de programmeerwerkzaamheden
 • Ontwikkelen en produceren van de software
 • Software testen
 • Schrijven van begeleidende documentatie
 • Onderhouden en updaten van de software
CV programmeur - Circulair
CV programmeur - Circulair
CV programmeur - Modern
CV programmeur - Luxe
CV programmeur - Klassiek
CV programmeur - Casual
CV programmeur - Horizontaal
CV programmeur - Verticaal
CV programmeur - Simpel

Personalia

Je begint je programmeurs cv altijd met je personalia: je naam, adres en geboortedatum. Daarnaast vermeld je je telefoonnummer en je e-mailadres. Belangrijk is dat deze up-to-date zijn en dat je een professioneel ogend e-mailadres gebruikt. Houd je een weblog bij van alle projecten die je hebt uitgevoerd of ben je actief op LinkedIn of GitHub? Schrijf de links op in je personalia en geef de recruiter zo extra achtergrondinformatie.

Personalia

Naam: Stan Crets

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: stancrets@email.be

Geboortedatum: 12 april 1988

LinkedIn: linkedin.com/stancrets

Website: www.stancretssoftware.be

GitHub: github.com/stanc

Persoonlijk profiel

Veel cv’s worden slecht of niet gelezen door recruiters en komen direct in het mapje ‘Afwijzen’ terecht. Dit kun je voorkomen door de nieuwsgierigheid van de lezer aan te wakkeren en een persoonlijk profiel te plaatsen op je curriculum vitae. Met een interessante introductie heb je meer kans dat de recruiter jouw cv in zijn geheel leest. Schrijf in een aantal zinnen iets over wie jij bent, hoe je werkt en wat je ambitie is. Probeer clichés zoveel mogelijk te vermijden en ga creatief te werk.

Persoonlijk profiel

Als ervaren programmeur kun je mij altijd in de buurt van een scherm vinden. Internetapplicaties, online tools en websites zijn mijn specialiteiten met hier en daar een tof computerspel voor de fun. Ik weet als geen ander hoe je moet samenwerken met ontwerpers, contentontwikkelaars en projectmanagers. Ik zie mijzelf dan ook als gemotiveerde professional die zijn kennis en kunde graag overbrengt op anderen.

Opleidingen, cursussen en certificaten

Wil je een carrière als programmeur dan kun je verschillende opleidingen en cursussen volgen. Essentieel is ook het onderdeel ‘Certificaten’. Een recruiter leest graag welke certificaten jij als softwareontwikkelaar op je naam hebt staan. Ervaring met Scrum? Citrix Advanced Administrator? Allemaal belangrijke informatie voor op je programmeurs cv. Let wel op de volgorde waarin je deze informatie vermeldt: bovenaan plaats je je meest recente opleidingen, cursussen en certificaten.

Opleiding

September 2006 – juni 2010 Informatica, Universiteit Hasselt, Hasselt

Cursussen

2016 MCSA Windows Server 2016 (behaald)

Certificaten

2017 Citrix Advanced Administrator (behaald)

2016 Oracle 8i SQL (behaald)

2015 Ansi SQL (behaald)

Ervaring

Aan de hand van je werkervaring laat je zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Uiteraard benoem je de bedrijven waar je hebt gewerkt en de functie die je vervulde. Recruiters zijn ook geïnteresseerd in wat je hebt gedaan in een bepaalde rol. Met welke technologieën heb je gewerkt? Welke programmeertalen heb je gebruikt? Daarom is het slim om voor elk project of elke functie niet alleen je werkzaamheden op te schrijven maar ook de technische vaardigheden die je hebt toegepast te noteren.

Ervaring

Juli 2015 – heden Senior programmeur, Dielemans, Antwerpen

Als programmeur bij een kleine drukkerij zorg ik ervoor dat het productieproces dag en nacht draait. Mijn werkzaamheden bestaan uit:

 • Het technisch beheren van internetportalen en het geautomatiseerde machinepark
 • Onderzoek doen om het automatiseringstraject zo efficiënt mogelijk in te richten
 • Vertalen van interne vragen naar technische automatiseringsoplossingen

Besturingssystemen: NT4, Windows 2000 Advanced Server

Software: Drupal, Laravel

Programmeertalen: C++, Javascript

Databases: Oracle 8i, MS SQL Server

September 2010 – juni 2015 Programmeur, Soft Weer, Antwerpen

In mijn rol als programmeur was ik verantwoordelijk voor een marketingplatform voor webwinkels. Ik werkte nauw samen met andere programmeurs om nieuwe functionaliteiten uit te rollen. Mijn taken waren onder andere:

 • Het synchroniseren van data met externe eCommerce platformen
 • Optimaliseren van de e-mailverzendstructuur
 • Databasebeheer
 • Optimaliseren van tracking scripts

Besturingssystemen: NT4

Software: CSS, Ruby on Rails

Programmeertalen: Visual Basic, Javascript

Databases: MS SQL Server

Vaardigheden en eigenschappen

Als programmeur of softwareontwikkelaar zul je moeten beschikken over een uitgebreide reeks aan vaardigheden. Met welke softwarepakketten kun je overweg? In welke programmeertalen maak jij de mooiste dingen? Deze technische kennis zet je in een overzichtelijk lijstje op je cv. Een recruiter wil, naast je technische skills, ook weten hoe jij als persoon in elkaar zit. Hieruit kan hij of zij opmaken of je geschikt bent voor de functie en of je binnen het team past. Programmeurs werken nooit alleen, dus samenwerken is een sterke eigenschap. Nauwkeurig werken is een must, een klein foutje in de code en je hele applicatie ligt overhoop. Net als je vaardigheden noteer je ook je eigenschappen in een lijst met opsommingstekens.

Vaardigheden

 • Communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • CSS3 – zeer goed
 • Laravel – zeer goed
 • Ruby on Rails – zeer goed
 • Scrum – zeer goed

Eigenschappen

 • Nauwkeurig werken
 • Goed in samenwerken

Lay-out van je programmeurs cv

Professionaliteit, accuraat werken en overzicht houden zijn kernwaarden in een functie als programmeur. Deze kernwaarden laat je terugkomen in de uitstraling van je cv. Zorg dat je curriculum vitae overzichtelijk en clean is. Geen onnodige versieringen en felle kleuren, maar een rustige lay-out met neutrale kleuren. Met voldoende witruimte en opsommingen creëer je een leesbaar document en maak je meer kans om op de ja-stapel terecht te komen.

Maak nu zelf een programmeurs cv!