CV voorbeeld psycholoog

CV voorbeeld psycholoog

Ga je op zoek naar een job als psycholoog dan zul je merken dat je goed moet zoeken naar de juiste vacature. Heb je die eenmaal gevonden, zorg voor een goed opgebouwd cv om de meeste kans te maken op die nieuwe job. Onderstaande tips helpen je bij het schrijven van een professioneel psychologen cv.

Er zijn verschillende soorten psychologen bijvoorbeeld een GZ-psycholoog, een klinisch psycholoog, een toegepast psycholoog of een basispsycholoog. Werk je als psycholoog dan geef je meestal algemeen advies, begeleiding en therapie aan personen die daar behoefte aan hebben. Dit kunnen mensen zijn die op zoek zijn naar geestelijke of emotionele ondersteuning. Een psycholoog kijkt naar het gedrag van iemand en onderzoekt gedachten en emoties die ten grondslag liggen aan dat bepaalde gedrag. Personen met een trauma, depressie, angst of relatieproblemen hebben bijvoorbeeld baat bij de hulp van een psycholoog.

Een psycholoog voert onder andere de volgende taken uit:

 • het opstellen en navolgen van behandelplannen
 • het ondersteunen van stagiaires en basispsychologen
 • het meedenken in de beleidsontwikkeling

In de gezondheidszorg, het onderwijs, bij de overheid of in het bedrijfsleven zijn psychologen nodig.

Personalia

Elk goed curriculum vitae begint met het noemen van je persoonlijke gegevens, ook je psychologen cv. Laat de recruiter of toekomstige werkgever weten wie je bent, waar je woont en hoe hij of zij jou het beste kan bereiken. Wel is het van belang om goed te controleren of je gegevens bijgewerkt zijn zodat je niet de kans misloopt te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je personalia bestaat niet alleen uit je NAW-gegevens, maar kan ook informatie bevatten zoals een link naar je eigen website of een zelf gepubliceerd onderzoek. Heb je een LinkedIn-account dan kun je deze hier ook vermelden.

Personalia

Naam: Céline Brusselmans

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: celinebrusselmans@email.be

Geboortedatum: 1 juni 1990

LinkedIn: www.linkedin.com/celinebrusselmans

URL: www.onderzoek.be/celine-brusselmans

Persoonlijk profiel

Meestal hebben psychologen een soortgelijke opleiding gevolgd en beschikken ze over vergelijkbare ervaring. Hoe kun je je dan toch onderscheiden van de overige kandidaten die op de vacature hebben gereageerd? Door een persoonlijk profiel toe te voegen aan je cv. Een mooie binnenkomer waarin je in een paar zinnen omschrijft wie jij bent, hoe je werkt en wat je ambitie is.

Persoonlijk profiel

Als psycholoog met bijna zeven jaar ervaring zoek ik altijd naar overeenkomsten met mijn cliënt om een goede vertrouwensband op te kunnen bouwen. Een sterke vertrouwensband draagt bij aan een nog betere begeleiding. Om de sfeer luchtig te houden, gebruik ik humor tijdens de sessies. In de nabije toekomst wil ik me verder specialiseren in kinderpsychologie.

Opleidingen en cursussen

Er zijn verschillende manieren om psycholoog te worden. Door een hbo-opleiding te volgen kun je aan de slag als praktisch uitvoerend psycholoog. Ook bestaat er een universitaire bacheloropleiding psychologie. Deze kun je verder aanvullen met een masteropleiding om je te specialiseren in een bepaalde richting. Aangezien er meerdere opleidingen en specialisaties zijn, is het van belang deze duidelijk te noemen in het kopje ‘Opleidingen’. Aanvullende cursussen zoals EMDR zijn ook onmisbaar op een psychologen cv.

Opleidingen

September 2012 – juni 2013 Master Psychologie, Open Universiteit, Gent

September 2008 – juni 2012 Toegepaste psychologie, KU Leuven, Leuven

Cursussen

2018 Cognitieve gedragstherapie

2015 EMDR en systeemtherapie

Ervaring

Werk je al een aantal jaar als psycholoog dan is je ervaring de manier om de recruiter te overtuigen van je kennis en kunde. Een goede aanvulling op je ervaring is het toevoegen van een persoonlijke touch. Op deze manier kan je toekomstige baas zich een beeld vormen van het type psycholoog dat je bent. Als je nog niet over een uitgebreide ervaring beschikt, leg je de focus op je studie, specialisatie en de stages die je hebt gelopen.

Ervaring

Februari 2017 – heden Klinisch kinder- en jeugdpsycholoog, Kinderrijk, Antwerpen

Bij deze afdeling gericht op kinderen en jeugdigen draag ik als hoofdbehandelaar de verantwoordelijkheid voor diagnostiek en hulpverlening voor mijn cliënten. Daarnaast ondersteun ik basispsychologen en behandelaren in opleiding. Mijn taken bestaan uit:

 • Het controleren en coördineren van de voortgang van behandelingen
 • Het meten van resultaten
 • Het ontwikkelen van beleid

September 2013 – januari 2017 Basispsycholoog, Mental Care, Antwerpen

In mijn functie als basispsycholoog werkte ik met kinderen en jeugdigen uit probleemgezinnen. Hierbij kwamen vaak depressies, angstklachten en stressklachten naar boven. Tijdens de sessies zorgde ik voor een warm onthaal en een vleugje humor zodat mijn cliënten zich op hun gemak voelden. Mijn taken bestonden uit:

 • Het opstellen van behandelplannen
 • Het uitvoeren van diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen
 • Het participeren in praktijkvergaderingen om de kwaliteit en klanttevredenheid naar een hoger niveau te tillen

Stages

Volg je een studie psychologie dan zul je stage moeten lopen en je opgedane theoretische kennis in de praktijk brengen. Jouw stages zijn onderdeel van je ervaring en horen zeker op je psychologen cv thuis. In je stagebeschrijving schrijf je wat je gedaan hebt tijdens de stage, wat je taken waren en wat je hebt geleerd. Heb je tevens een scriptie geschreven of een afstudeeronderzoek verricht? Vermeld deze dan ook op je cv.

Stages

Januari 2012 – juni 2012 Masterstage klinische kinder- en jeugdpsychologie, Enfants+, Antwerpen

Tijdens mijn stage bij psychologenpraktijk Van Houten Care leerde ik verschillende behandelvormen kennen zoals systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie en interpersoonlijke psychotherapie. Verder leerde ik de juiste behandelvorm toepassen bij de specifieke problematiek.

Vaardigheden en eigenschappen

Elke psycholoog dient over bepaalde vaardigheden en eigenschappen te beschikken. Zonder de juiste vaardigheden kun je je werk niet goed uitvoeren. Omdat een recruiter niet weet wat jij wel en niet kunt, moet je dit dus noteren op je cv. Ook is het slim om goed de vacaturetekst door te nemen zodat je weet wat een toekomstige werkgever wil terugzien in de kandidaat. Zo heb je als psycholoog sterke communicatieve vaardigheden nodig. Kennis van bepaalde software om behandelplannen op te stellen is ook interessant voor de lezer.

Inlevingsvermogen is een essentiële eigenschap als psycholoog zijnde. Je dient je cliënt te begrijpen voordat je ze ook daadwerkelijk kan helpen. Empathisch zijn en goed kunnen luisteren zijn ook niet weg te denken als eigenschappen die bij een psycholoog horen.

Vaardigheden

 • Sterke communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • EMDR – zeer goed
 • Cognitieve gedragstherapie – zeer goed
 • E-Prime – zeer goed

Eigenschappen

 • Inlevingsvermogen
 • Empathisch zijn
 • Goed kunnen luisteren

Lay-out van je psychologen cv

Aangezien er tientallen en soms honderden reacties kunnen binnenkomen op een vacature, zul je ook de buitenkant van je curriculum vitae een boost moeten geven. Een overzichtelijk en ‘clean’ cv wordt beter onthouden dan een rommelige versie. Voldoende witruimte toevoegen en titels en koppen gebruiken zorgen ervoor dat je cv goed leesbaar wordt. Kies daarnaast voor een strakke en professionele lay-out. Teveel en te felle kleuren zijn af te raden, maar je cv mag best een rustige accentkleur krijgen om op te vallen. Op CVwizard vind je verschillende eigentijdse en aantrekkelijke lay-outs voor je psychologen cv.

Maak nu je eigen psychologen cv!

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.