CV voorbeeld schoonheidsspecialiste

CV voorbeeld schoonheidsspecialiste

Een van de functies binnen de schoonheidsbranche waarvan je kunt spreken van echte allrounders zijn schoonheidsspecialistes. Schoonheidsspecialistes voeren een groot arsenaal aan behandelingen uit waaronder gezichts- en ontharingsbehandelingen maar ook bindweefselmassages, elektrisch ontharen, manuele lymfedrainage en pincementsmassages. Dankzij cursussen en trainingen zorgen schoonheidsspecialistes ervoor dat ze hun disciplines uitbreiden waardoor ze de kans op een job vergroten. Uiteraard zul je bij het zoeken naar een nieuwe job ook een cv nodig hebben. Met onderstaande tips schrijf jij een professioneel en overzichtelijk schoonheidsspecialiste cv.

Voordat schoonheidsspecialisten overgaan tot behandeling wordt er eerst een grondige huidanalyse uitgevoerd aan de hand van een intakegesprek. Het uiteindelijke doel van een intakegesprek in combinatie met een passende behandeling is de uiterlijke verzorging te verhogen of te verbeteren. De taken van een schoonheidsspecialiste omvatten meer dan alleen het behandelen van de huid. Ook voert een schoonheidsspecialiste de volgende taken uit:

 • Intakegesprekken voeren
 • Huisanalyses uitvoeren
 • Doorverwijzen van klanten
 • Opstellen en uitvoeren van behandelplannen
 • Financiële administratie en planning

Personalia

Je persoonlijke informatie is natuurlijk onmisbaar op je schoonheidsspecialiste cv. Deze informatie zet je bovenaan je document met vermelding van de volgende gegevens: je naam, je adres, je telefoonnummer en je e-mailadres. In de functie van schoonheidsspecialiste is een verzorgd uiterlijk je visitekaartje. Daarom zet je dit visitekaartje in de vorm van een foto op je cv. Let er wel op dat je een goede foto kiest met een neutrale achtergrond. Een ander onderdeel dat je kunt toevoegen op je cv is je rijbewijs. Zeker als je op pad moet voor behandelingen op locatie of bruidsvisagie helpt deze informatie de werkgever de juiste keuze te maken.

Personalia

Naam: Linde Vrouws

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: lindevrouws@email.be

Geboortedatum: 6 juli 1988

Rijbewijs: B

Persoonlijk profiel

Uiteraard is inhoudelijke vakkennis en een diploma een must als je aan de slag wilt als schoonheidsspecialiste. Een toekomstige baas vindt het fijn als hij weet wat voor persoon er achter die sollicitatie schuilt. De perfecte plek op je cv hiervoor is je persoonlijk profiel. Hierin schrijf je wie je bent, welke ambities je hebt en hoe je je werkzaamheden uitvoert. Een overtuigende profielschets brengt je een stapje dichter bij een sollicitatiegesprek.

Persoonlijk profiel

Ik vind het heerlijk als mijn klanten na een behandeling ontspannen en met een goed gevoel naar huis gaan. Met meer dan 10 jaar ervaring en door goed te kijken en luisteren, speel ik perfect in op de wensen van mijn klanten. Mijn toekomstdroom is om een totaalconcept neer te zetten en naast schoonheidsbehandelingen ook visagie en permanente make-up aan te kunnen bieden.

Opleidingen en cursussen

Wil je graag schoonheidsspecialiste worden dan zijn er verschillende wegen die je kunt bewandelen om je droom waar te maken. Omdat er diverse opleidingen en cursussen bestaan, is het aan te raden duidelijk te noteren wat je vooropleiding is. Je leert tijdens je opleiding niet alleen welke behandelingen je moet inzetten en hoe je deze uitvoert, maar ook ga je dieper in op zakelijke vaardigheden die je nodigt hebt bij het openen van een eigen salon.

Opleidingen

September 2006 – juni 2010 Schoonheidsspecialiste, Syntra, Antwerpen

Cursussen

2019 Permanente make-up

2015 Bruidsvisagie

Werkervaring

Op je schoonheidsspecialiste cv is je werkervaring samen met je opleiding een van de belangrijkste onderdelen. Met de informatie die je in deze sectie verwerkt, laat je een recruiter of werkgever zien over welke kennis en kunde je beschikt. Het is handig om in je beschrijving te vermelden welke behandelingen je uitvoert, met welke cosmeticaproducten je werkt en wat je overige taken zijn. Probeer belangrijke details te noemen, maar let er op dat je niet te veel uitweidt. Normaal gesproken is de lengte een cv maximaal twee pagina’s.

Werkervaring

September 2014 - heden Schoonheidsspecialiste, Bos Instituut, Antwerpen

In mijn functie als schoonheidsspecialiste bij een huidverzorgingsinstituut geef ik naast schoonheidsbehandelingen ook huidanalyses en begeleid ik aankomende schoonheidsspecialistes. Mijn taken zijn onder andere:

 • Uitvoeren van consulten
 • Begeleiden van klanten
 • Uitvoeren van specialistische en laserbehandelingen
 • Afspraken inplannen
 • Geven van trainingen en demonstraties op vakbeurzen
 • Financiële administratie

Juni 2010 – augustus 2014 Allround schoonheidsspecialiste, Lotus Skincare, Antwerpen

Als schoonheidsspecialiste was ik verantwoordelijk voor alle voorkomende schoonheidsbehandelingen, het voeren van intakegesprekken en het uitvoeren van controles. Daarnaast waren mijn taken:

 • Analyseren van de huid en uitvoeren van passende behandelingen
 • Uitvoeren van gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure
 • Uitvoeren van ontharingsbehandelingen
 • Afspraken maken met klanten en deze opvolgen

Stages

Wanneer je een opleiding tot schoonheidsspecialiste volgt, leer je de fijne kneepjes van het vak in de praktijk. Deze stages zijn een wezenlijk onderdeel van je schoonheidsspecialiste cv. Aan de hand van je stage-ervaring kun je laten zien dat je weet hoe het is om met klanten om te gaan en heb je geleerd om diverse behandelingen ook daadwerkelijk uit te voeren.

Stages

Januari 2012 – april 2012 Stagiair schoonheidsspecialiste, Wellness Park, Antwerpen

In Wellness Park kreeg ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen binnen mijn gekozen vakgebied. Zo leerde ik onder andere hoe ik gezichtsbehandelingen moet uitvoeren en welke producten passen bij welke huidtypen. Mijn taken waren onder andere:

 • Intakegesprekken bijwonen
 • Producten verkopen
 • Behandelingen uitvoeren

Vaardigheden en eigenschappen

Als schoonheidsspecialiste moet je veelzijdig en flexibel zijn en goed kunnen omgaan met klanten. Naast je eigenschappen vermeld je op je cv ook je vaardigheden. Bied je naast gezichtsbehandelingen ook massage en het aanbrengen van kunstnagels aan? Zet dit dan onder het kopje vaardigheden en laat de recruiter weten in hoeverre je deze vaardigheid hebt ontwikkeld.

Vaardigheden

 • Productkennis – zeer goed
 • Sociale en communicatieve vaardigheden – zeer goed
 • Glycolzuurpeeling– zeer goed
 • Epileren en harsen – zeer goed
 • Wimpers en wenkbrauwen verven – zeer goed

Eigenschappen

 • Veelzijdig
 • Klantgericht
 • Sociaal

Lay-out van je schoonheidsspecialiste cv

Zorgdragen voor een mooie huid en uiterlijke verzorging is essentieel in je werk. Deze kwaliteiten dien je terug te laten komen in de lay-out van je schoonheidsspecialiste cv. Een overzichtelijk en verzorgd document weerspiegelt je handelen als persoon. Laat een goede eerste indruk achter met een professioneel ontworpen lay-out, goed gebruik van witruimte en koppen en een accentkleur die bij jou past.

Klaar voor een volgende stap in je carrière? Maak nu je eigen schoonheidsspecialiste cv!

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.