CV voorbeeld schoonmaker

CV voorbeeld schoonmaker

Banen in de schoonmaakbranche zullen er altijd zijn. Mensen willen graag werken in een schoon kantoor, kijken naar een film in een opgeruimde bioscoop of zitten in de schoolbanken in een aangeveegd lokaal. Als schoonmaker kun je namelijk werken in veel verschillende omgevingen zoals kantoorgebouwen, scholen, concertzalen, restaurants, fabrieken en ga zo maar door. Om een job als schoonmaker of schoonmaakster binnen te halen, maak je meer kans met een professioneel curriculum vitae. Om je op weg te helpen met het schrijven van je schoonmakers cv vind je hieronder een aantal tips en voorbeelden.

Voor het vak van schoonmaker worden ook andere termen gebruikt zoals interieurverzorger, huishoudelijke hulp of hulp in de huishouding. Je hebt niet altijd een diploma nodig om werkzaam te zijn als schoonmaker. Toch is schoonmaken een vak en leer je dit het beste door bijvoorbeeld een opleiding tot schoonmaker te volgen. De taken van een schoonmaker zijn uiteenlopend maar omvatten meestal het volgende:

 • Sanitair onderhouden en reinigen
 • Interieur onderhouden en reinigen
 • Vloeren onderhouden zoals vegen, dweilen, stofzuigen en schrobben
 • Prullenbakken legen en schoonmaken
 • Terreinen schoonhouden door middel van vuil prikken of spuiten
 • Ramen en spiegels lappen
 • Schoonmaakapparatuur en gereedschap onderhouden en reinigen
 • Voorraadbeheer voor wat betreft schoonmaakmiddelen

Personalia

Bovenaan je schoonmakers cv begin je met je naam en contactgegevens, je zogenaamde personalia. Je toekomstige baas wil van je weten waar je woont, wanneer je geboren bent, wat je telefoonnummer is en wat je e-mailadres is. Een schoonmaker of schoonmaakster moet veelal van gebouw naar gebouw, dus een rijbewijs is vaak een must. Het is dan ook raadzaam om dit te vermelden in je personalia.

Personalia

Naam: Marleen Dendievel

Adres: Van Aerdstraat 1, 2060 Antwerpen

Telefoonnummer: +32(0)479 123456

E-mailadres: marleendendievel@email.be

Geboortedatum: 30 mei 1995

Rijbewijs: AM en B

Persoonlijk profiel

Wanneer een recruiter jouw cv onder ogen krijgt, wil je hem of haar verleiden om het document in zijn geheel te lezen. Je hebt je doel bereikt als de lezer na het bekijken van je persoonlijk profiel denkt: ‘Dit zou wel eens een match kunnen zijn, hier wil ik meer over weten’. In een goed persoonlijk profiel beschrijf je in enkele zinnen wie je bent als persoon, hoe je te werk gaat en wat je ambitie is.

Persoonlijk profiel

Als schoonmaker met meer dan vijf jaar werkervaring beschik ik over een uitgebreide kennis van schoonmaaktechnieken, reinigingsproducten en reinigingsmachines. Ik vind resultaatgericht werken erg prettig en het samenwerken met collega’s en de omgang met klanten geven mijn vak een extra dimensie. Ik ben gaan houden van de industriële schoonmaak en wil deze specialisatie in de toekomst graag uitbreiden.

Opleidingen en cursussen

Aangezien schoonmaken zijn een echt vak is, kun je bijvoorbeeld de opleiding Schoonmaken in bedrijven volgen. Zo leer je precies hoe je woningen en kantoren reinigt, welke schoonmaaktechnieken er aan te pas komen en bij welk vuil je welke reinigingsmiddelen gebruikt. Na je opleiding kun je nog aanvullende cursussen volgen om je verder te specialiseren zoals een cursus schoonmaken in de gezondheidszorg of voedselveiligheid en schoonmaak.

Opleiding

September 2013 – juni 2015 Schoonmaken in bedrijven, VDAB, Roeselare

Cursussen

2018 Schoonmaken in de gezondheidszorg (behaald)

2016 Voedselveiligheid en schoonmaak (behaald)

Werkervaring

Omdat er verschillende soorten schoonmaakwerkzaamheden- en taken zijn, kun je deze duidelijk omschrijven onder het kopje ‘Werkervaring’. Op deze manier toon je je potentiële nieuwe werkgever een helder overzicht van jouw kennis en kunde. Een korte omschrijving van je uitgevoerde werk met een lijstje met taken zijn een prima manier om je eerdere functies te omschrijven.

Werkervaring

Februari 2015 – heden Industrieel schoonmaker, Op en top, Antwerpen

Als industrieel schoonmaker maak ik opslaghallen, fabrieken, distributiecentra, bedrijventerreinen en silo’s schoon aan de hand van verschillende technieken. Ik voer onder andere de volgende taken uit:

 • Hogedrukreiniging
 • Siloreiniging
 • Reinigen en desinfecteren van machines
 • Uitvoeren van reinigingswerkzaamheden tijdens onderhoudsstops

Juli 2015 – januari 2017 Schoonmaker, Scholengroep Go!, Antwerpen

In mijn rol als schoonmaker bij een scholengroep was het mijn taak om alle lokalen en gemeenschappelijke ruimtes schoon te houden. Op gezette tijden voerde ik extra schoonmaakwerkzaamheden uit als ramen en trappenhuizen reinigen. Mijn werkzaamheden bestonden uit:

 • Stofzuigen en dweilen
 • Toiletten schoonhouden en toiletpapier vervangen
 • Prullenbakken legen
 • Kantinekeuken schoonhouden

Stages

Bij de meeste schoonmaakopleidingen combineer je naar school gaan met werken. Al werkend leer je de kneepjes van het vak. Je opgedane theoretische kennis kun je tijdens je stages direct in praktijk brengen. Dit levert je meteen extra werkervaring op voor op je cv. Zo leer je niet alleen de basisschoonmaakwerkzaamheden, maar ook hoe je je als schoonmaker gedraagt richting de klant en schoonmaken in speciale omgevingen. Exact de kennis die van belang is om aangenomen te worden voor een nieuwe job.

Stages

Oktober 2013 – mei 2015 Schoonmaker, Talentz, Antwerpen

Tijdens mijn stage als schoonmaker leerde ik oog voor detail ontwikkelen en onder tijdsdruk werken. Ik werkte met verschillende schoonmaaktechnieken zoals vloeren machinaal reinigen, verticale oppervlakken schoonmaken en milieubewust omgaan met professionele producten en materialen.

Vaardigheden en eigenschappen

Schoonmaken is niet simpelweg met een doekje over een oppervlak vegen. Je moet kennis hebben van reinigingsproducten en welk product je gebruikt voor welk oppervlak. Ook bestaan er verschillende schoonmaaktechnieken. Zet op je cv de technieken die je beheerst, bijvoorbeeld hogedrukreiniging.

Werk je als schoonmaker dan moet je goed zelfstandig kunnen werken. Daarnaast zijn snel werken en georganiseerd te werk gaan een must in de schoonmaakbranche. Naast je vaardigheden toon je ook je eigenschappen op je schoonmakers cv.

Vaardigheden

 • Siloreiniging – zeer goed
 • Hogedrukreiniging – zeer goed
 • Kennis van de geldende veiligheidsvoorschriften – zeer goed

Eigenschappen

 • Zelfstandig werken
 • Flexibel
 • Resultaatgericht

Lay-out van je schoonmakers cv

In je werk als schoonmaker zijn netheid en overzicht twee belangrijke kernwoorden. Probeer dit ook te verwerken in je schoonmakers cv. Een ‘schoon’ en overzichtelijk cv leest makkelijk en is aantrekkelijker voor de lezer. Het beste vermijd je felle kleuren en kies je voor een rustige accentkleur waarmee je je curriculum vitae eruit laat springen. Structuur breng je aan door te werken met lijstjes, witruimte en koppen en titels. Je maakt je cv af met een professioneel ontworpen lay-out. Hiermee tover jij je cv om tot een winnend schoonmakers cv.

Maak nu zelf een schoonmakers cv!

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.